Dorințe împlinite la început de 2017

De foarte mulți ani îmi doresc să petrec Revelionul la munte. Niciodată nu am reușit să duc planul până la capăt deoarece ba nu se putea, ba nu ne adunam destule persoane, ba nu aveam destule zile libere etc. etc., însă anul trecut pe vremea asta a fost cel mai rău.

Prin vara lui 2015 plănuiam să petrecem Revelionul la munte, iar în 16 decembrie m-a lovit hernia de disc… deci am ajuns să mă bucur că nu am rezervat nici o cabană până la urmă, deoarece nu eram în stare nici să merg, dapăi să mă plimb prin munți.

Până la urmă, cum toate lucrurile se aranjează într-un fel sau altul, anul acesta mi s-a îndeplinit dorința. După vreo o lună de planificări, aveam totul rezolvat, rezervat și plătit pentru trei zile, inclusiv Revelionul, la munte.

Am mers cu prietenii din Portugalia, cu care am petrecut și concediul minunat din vară în Porto și Algarve.

După aproximativ 4 ore și jumătate de drum, am ajuns în Beliș, Fântânele, care este o stațiune din județul Cluj, situată la o altitudine de 1050 m, în comuna Râşca, între Munţii Gilău şi Vlădeasa, pe malul Lacului Fântânele.

dsc00408

Dacă acasă nu ne-am putut bucura de zăpadă nici măcar de Crăciun, aici am recuperat! Am fost foarte bucuroasă când am văzut zăpadă până la genunchi care strălucea în lumina puternică a soarelui.

dsc00435

Nu voi intra în toate detaliile excursiei, însă ceea ce pot să spun este că totul a fost perfect!

Dacă în urmă cu un an mă chinuiam și să merg până în bucătărie după un pahar cu apă deoarece muream de dureri, anul acesta am reușit să merg la munte și să îndur temperaturi de până la -18 grade fără să mă chinuie prea tare coloana. Încă nu sunt 100% vindecată, mulți spun că hernia de disc te urmărește toată viața, însă eu încă sper că răbdarea, voința și sportul mă vor ajuta să scap și să nu mai am recidive.

img_1671

Am fost extrem de fericită din acest motiv și nu numai. Peisajul este de vis! Exact ca în povești, nămeți de zăpadă pufoasă pe văi, câte o căsuță cu fumul ieșind din horn pe munte, căruțe trase de cai, copii care se bucurau și se dădeau cu sania, lacul pe jumătate înghețat, totul fiind completat de vremea absolut superbă. Am avut soare în fiecare zi cât am stat acolo, nici urmă de viscol.

dsc00447

dsc00464

Nu am văzut niciodată un asemenea peisaj, deoarece am fost la munte numai vara. Ne-am simțit cu toții foarte bine, ne-am bulgărit și am făcut sute de poze pentru a imortaliza clipa pentru totdeauna.

dsc00472
Priveliștea de la Cabana Moților, Mărișel
fb02
Un pisic pufos învățat cu frigul

Am fost foarte recunoscătoare pentru această scurtă călătorie, deoarece a însemnat mai mult decât o distracție la munte pentru mine. A însemnat că am fost capabilă să înving majoritatea luptelor grele pe care le-am dus cu sănătatea șubredă și cu durerile care păreau că nu mai încetează și că am intrat in 2017 mai puternică, mai optimistă și având convingerea că dorințele se împlinesc, chiar dacă nu exact în momentul în care vrei tu și că din toate necazurile avem și multe de învățat dacă nu cădem pradă victimizării.

img_3705
Când n-ai sanie te dai cu punga :))

Un Revelion cu prieteni dragi alături, cu un peisaj minunat, mâncare și muzică bună, dar mai ales, cu speranța că 2017 îmi va aduce numai lucruri bune!

Recomand din suflet vizitarea stațiunii Beliș-Fântânele, comuna Mărișel și Cabana Moților, în special iarna. Avem o țară cu adevărat superbă!

img_3582
Tunelul de brazi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *