Make-up addict and proud of it! Produsele mele preferate de machiaj

Toți cei care mă cunosc știu că sunt o mare fană de produse cosmetice. Tocmai din acest motiv stăteam eu și mă gândeam că dacă tot există milioane de beauty-bloggeri de ce nu aș avea și eu un locșor printre ei.

Așadar, de astăzi inaugurez și rubrica de Beauty de pe anettevibes.ro unde voi mai scrie când am timp despre make-up, produse de îngrijire, ce îmi place, ce nu îmi place etc.

Acesta nu este un articol plătit pentru reclamă. Pur și simplu m-am gândit că poate review-ul meu va ajuta pe cineva care vrea să-și achiziționeze un produs sau altul.

Ador (aproape) tot ce ține de make-up, iar odată cu trecerea anilor am încercat să învăț cât mai multe despre diferite tipuri de machiaj și cum se realizează. Aici m-au ajutat mult prietenele mai pricepute decât mine și tutorialele de pe youtube, plus, lăsând modestia la o parte :)), și puțin talentul.

Nu prea ies din casă fără să mă machiez și nu pentru că sunt vreo obsedată care stă 2 ore în fața oglinzii și-și pune 3 kile de tencuială pe față pentru a arată ca după o operație estetică, ci pentru că este o rutină pe care o ador și care mă relaxează. Dacă vreți sfaturi despre contouring, baking (nu ăla din cuptor), cate feluri de iluminatoare să-ți pui pe față ca să radiezi mai ceva ca și un diamant, cum combini șapte feluri de nuanțe de fond de ten cu primer, două anticearcăne, 3 pudre și alte chestii lichide, solide sau sub formă de abur, atunci nu sunteți în locul potrivit. Pe tenul meu ajung MAXIM o cremă hidratantă de zi, una de noapte și cremă pentru zona ochilor (că deh, deja am o vârstă:)) ), iar de aceea asta e un domeniu din make-up unde nu mă prea pricep.

Nu abuzez de machiaj, de obicei nu prea folosesc nici fond de ten decât foarte rar, la un machiaj de seară, dar un pic de fard în mai multe nuanțe blend-uit frumos, tuș negru (NELIPSIT), mascara și poate ruj, astea fac parte din machiajul meu de zi și deja am dobândit așa o dexteritate că nu-mi ia mai mult de 5 minute.

Așadar, să începem:

Aceste două palete le-am primit de ziua mea și le ador! Una e de la Sephora (cea mică), iar cealaltă de la Douglas. Prima are culori sidefate și strălucitoare, dar deși sunt pigmentate, se pot purta lejer și pe timp de zi, atât timp cât nu pui o cantitate prea mare și le estompezi cu un blending brush. Paleta de la Douglas conține culori neutre, multe nuanțe de nudes, cu ajutorul cărora se pot crea look-uri foarte frumoase și finuțe de smokey eyes și nu numai. Această paletă are culori mate și culori puțin sidefate. De asemenea, mai are și un blush, o pudră ușoară și două pensule.

Pensulele de machiaj turcoaz le-am primit tot de ziua mea (am prietene  care mă cunosc foaaarte bine :)) ) și sunt tot de la Douglas, iar cele cu bulinuțe le-am luat acum mulți ani de la un Claire’s din Stuttgart, dar pentru că am grijă de ele încă sunt în stare bună.

Nu există cuvinte care să descrie cât de mult iubesc paletele acestea de la Maybelline. Se și vede din poză că le folosesc intens. Deși prețul lor nu te ustură la buzunar precum cele de la Urban Decay de exemplu, mi se pare că sunt de o foarte bună calitate. Tocmai din acest motiv le-am și achiziționat pe toate (The Blushed Nudes, The 24 karat Nudes, The Rock Nudes) și abia aștept să mai apară și celelalte și la noi (The Burgundy Bar, Brights etc.). Sunt pigmentate, conțin atât nuanțe mate, cât și sidefate și cu particule strălucitoare. Pur și simplu le ador. Poți realiza cu ele o mulțime de combinații, atât smokey eyes clasic, cât și colorat, look-uri de zi, de seara, iar cu ajutorul unui primer (eu am unul de la Essence, dar care iși face treaba foarte bine) se poate face un machiaj spectaculos de tipul crease cut. Anul trecut am învățat să fac acest machiaj, iar de atunci îmi iese tot mai bine. Practice makes perfect 😀 .

Să trecem la lucruri indispensabile: tușul negru și mascara. Nu ies din casă fără eyeliner și punct. Îmi place foarte mult cum o simplă liniuță neagră îți poate scoate atât de fain ochii în evidență. Am încercat zeci de tipuri de tuș, dar preferatele mele rămân cel de la NYX (din foto) și Wonder Liner de la Oriflame, pe care l-am folosit ani de zile. Am și un tuș albastru electric tot de la NYX care arată super vara mai ales, unul mov și unul verde de la Avon ( de care nu sunt foarte încântată să spun drept) și unul mai deosebit, achiziționat de la H&M din Budapesta, un eyeliner și mascara 2 în 1 cu … sclipiiiici! L-am cumpărat pentru Revelion, dar se poate folosi cu multe ocazii. Mascara mea preferată momentan rămâne Volume Million Lashes de la L’Oreal (cumpărată din avion, la propriu, la o promoție foarte avantajoasă împreună cu încă o mascara exact la fel și un eyeliner foarte bun, de la aceeași firmă).

Eyeliner-ul cu glitter de la H&M a meritat o poză separat, la lumina zilei:

Last but not least, rujuri. Am o colecție destul de mare de rujuri, dar folosesc doar câteva.

Ador Cream Lipstain-ul de la Sephora, este foarte rezistent, mat, dar fără să usuce buzele, și are o nuanță foarte frumoasă între roșu și roz închis. Lip tint-ul de la NYX îl port doar la ocazii, deoarece e într-o culoare turbată de roz aprins (perfect vara la festivaluri), iar celelale rujuri ziua, în funcție de stare. În general iarna port nuanțe de burgundy, plum etc., iar primăvara, vara, roz, corai sau nude dacă sunt evidențiați și ochii. Preferatul meu acum e un roz drăguț de la Sephora, din colecția lipstories.

Extras: de obicei nu umblu la sprâncene, nu le-am vopsit niciodată și nici nu am de gând, dar din când în când le mai umplu unde e nevoie cu ajutorul micului kit pentru sprâncene de la Essence (e nevoie de o pensulă specială pentru asta, eu folosesc una unghiulară, cea cu care vine kit-ul nu e prea utilă…). Also, o descoperire recentă, dar care mi-a făcut într-un fel viața mai ușoară, sunt elasticele de păr (dacă le pot numi așa) sub formă de cablu retro de telefon fix (mie de asta îmi aduc aminte). Sunt super utile, nu te doare pielea capului dacă ai avut părul strâns în coadă toată ziua și nu îți smulgi jumătate de păr când le dai jos, I love them!

PS: Nici un machiaj nu se poate realiza fără o pensulă bună pentru blending. Eu sunt foarte mulțumită de cea de la Oriflame și o folosesc aproape zilnic!

Cam asta a fost pentru azi, sper că v-a plăcut primul meu articol de beauty și sper să am răbdare și inspirație pentru cât mai multe :).

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *