Irina Rimes ne-a colorat visele la Arad

Se pare că anul acesta s-au aliniat planetele și am ocazia să-mi văd preferații live. 

Nu prea ascult muzică românească, nu din cauză că am figuri, ci pentru că majoritatea pieselor mi se pare că sună la fel. Bine, asta se întâmplă și peste ocean, nu doar la noi, dar zic în general.

La vârsta asta rar mi se pune pata pe câte un artist, de obicei mă obsedează doar câte o piesă o lună, două, apoi trec la următoarele. Cu toate acestea, dintre români cel mai mult îmi plac Vanotek și Irina Rimes. Da știu că amândoi sunt de peste Prut, dar activează în România, de aceea am spus români :).

Dacă pe Vano l-am văzut anul trecut la Arad Open Air (unde mi-a plăcut mult!), acum a venit rândul Irinei să ne încânte la Arad, la Festivalul Berii.

Acest festival a suferit un declin în urmă cu câțiva ani, față de ce era la începutul anilor 2000, când țin minte că mergeam „pe ștrand” și ne înghesuiam să vedem cele mai tari trupe ale momentului. După au urmat câțiva ani în care festivalul nu mai era ce a fost odată și vedeai tot aceleași minuturi la grătar, „tone” de bere și câteva trupe locale.

Mă bucur să văd că Festivalul Berii a ajuns în 2019, adică vizitatorii au o gamă mai variată de mâncăruri de unde pot să aleagă, deserturi, limonade, beri artizanale, iar seara au cântat și au dansat împreună cu unii dintre cei mai în vogă artiști din țară. Printre ei se numără Antonia, Paraziții, The Motans, Irina Rimes, 3 Sud Est, Dj Project etc.

Eu am mers s-o văd pe Irina. De foarte multe ori i-am ascultat acasă piesele pe repeat, așa că pe majoritatea deja le știu pe de rost :). Mie îmi aduce aminte de Lana del Rey puțin, pe care o ador. Mi se pare o artistă din toate punctele de vedere, are voce, compune, face show și e și foarte frumoasă (fără să aibă nevoie de kile de machiaj!), mi s-a părut că e ca o păpușică!

Ea și-a pus sufletul pe tavă în majoritatea pieselor, de aceea te poți regăsi în versuri, pentru că toți am trecut prin clipe mai puțin bune, la un moment dat. Nici nu are rost să spun că miile de arădeni care au fost la spectacol au cântat împreună cu ea toate melodiile.

Cred că v-am mai zis că partea mea preferată din acest job, pe lângă că am ocazia să scriu zilnic, ceea ce-mi place foarte mult, sunt evenimentele de tip festivaluri și concerte. Îmi place atmosfera, îmi place să văd viața de backstage, îmi place toată nebunia pe care o implică și parcă mă rup de realitate pentru o seară sau mai multe.

Deci, am dat startul la sezonul festivalurilor, urmează Arad Open Air pe care îl aștept cu sufletul la gură, știți deja de ce :), v-am povestit aici.

Să avem o vară cu mult cântec și evenimente cât mai faine!

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *