Dorințele se împlinesc, dar nu când vrei tu…

În toată viața mea de aproape trei decenii am plâns de bucurie de vreo cinci ori, poate șase, din care patru au fost în ultimul an.

E ușor să plângi de supărare, frustrare, durere sau nervi, dar ca să plângi de fericire chiar trebuie să se întâmple ceva wow.

Un moment super emoționant a fost cel cu „Da!” pe o plajă din Creta, la apus, unde eram doar noi doi, altul a fost când am văzut cu ochii mei Turnul Eiffel în aprilie, după ce-l admirasem în mii de fotografii și videoclipuri. O nouă mare bucurie pentru mine a fost legată de job, când am reușit să rezolv ceva de care depindea viitorul meu, iar cel mai recent moment are legătură cu experiența de la AOA.

Practic, mi-am văzut împlinite câteva visuri foarte importante și în toate cazurile realitatea a fost mult mai frumoasă decât mi-aș fi putut imagina.

Suntem bombardați pe facebook și pe insta cu aparente visuri împlinite, care pentru unii sunt case, mașini, vacanțe exotice, o nuntă sau un copil. Este ușor să te compari cu alții și să te încerce invidia, ceea ce nu știm este munca din spatele succesului. Deoarece, în fond, fiecare dorință împlinită e un succes.

Știți de când visam să merg la Paris? Din clasa I! Știți de când speram (speram fără speranță, de fapt) să-mi întâlnesc artistul preferat? Din gimnaziu. Am terminat 12 ani de școală, patru de facultate și un masterat de atunci, plus câțiva ani buni de muncă până să ajung pe drumul cel bun și cu cariera.

Nunta a venit în momentul potrivit, nu mi-aș fi dorit-o mai devreme, „cererea” a fost așa cum mi-am imaginat, însă mult mai emoționantă.

Realitatea pe care nimeni nu vrea s-o audă și preferă să se ia după soluții „magice” precum cele din „The Secret” este că aproape totul este posibil cu multă muncă, poate doar 2% este magie, noroc, alinierea astrelor.

Apropo de asta, ca să fiu sinceră, eu cred într-o combinație de noroc/ soartă sau univers/ divinitate (aici în funcție de convingerile fiecăruia, eu chiar cred într-o forță superioară nouă) cu multă muncă și speranță. Speranță care nu moare, nici când ceva pare aproape imposibil.

Am citit și eu teancuri de cărți de dezvoltare personală sau motivaționale, am văzut că multe sunt scrise doar ca să vândă, având și titluri care promit că-ți oferă răspunsurile la toate dilemele și problemele vieții, dar din câteva chiar am avut de învățat una alta. Dar mai ales, am văzut care e varianta câștigătoare pentru mine.

Norocul ni-l facem și singuri, dar e mult mai ușor ca „universul” să te ajute dacă încetezi să te plângi (btw, testat pe propria piele, negativismul atrage și mai multe motive pentru care să te plângi, it’s a fact!), îți faci frumos o listuță cu ce ai vrea să rezolvi/ realizezi și MUNCEȘTI, ACȚIONEZI în acea direcție.

N-o să-ți bată nimeni la ușă să-ți ofere un milion de euro și cheile de la un Ferrari doar pentru că tu vrei asta foarte mult și-ți imaginezi cum ar fi să le ai. Și fix asta vor, din păcate, să-ți bage-n cap o grămadă de „bestseller-uri”.

Odată ce ai luat decizia cu privire la scopurile tale în viață, acționează, iar abia apoi, cel puțin eu așa cred, apare magia.

Muncesc de patru ani într-un domeniu prin prisma căruia pot participa la evenimente, concerte unde pot interacționa cu artiștii. Abia după patru ani mi-am cunoscut și preferatul, dar asta printr-o înșiruire de momente care parcă s-au aliniat perfect, oameni noi și faini cu care am avut ocazia să interacționez, implicarea mea tot mai mare în scris și media, etc.

Există de multe ori coincidențe inexplicabile ( o fi pleonasm aici?), pe care, dacă stai un pic să le analizezi, îți dai seama că le-ai atras într-un fel spre tine, treptat. Intri într-un anumit domeniu, sau cunoști diverse persoane, ai oportunitatea de a participa la un eveniment sau de a călători undeva, dar în spate tot munca susținută se află.

Bineînțeles că există și persoane care primesc totul pe tavă, dar eu vorbesc aici de muritorii de rând și de viața reală.

Toate ariile din viață care sunt încunutate cu succes se bazează pe efort constant și susținut. Arăți foarte bine și ai energie chiar dacă ai trecut de o vârstă = sport, grijă la alimentație, disciplină; Nuntă de vis și familie fericită = comunicare constantă, compromisuri, atât momente bune cât și foarte grele, răbdare, devotament, planificare; Succes la job = implicare, muncă, perfecționare, câteodată sacrificii, etc.

Mă știți că eu sunt pe principiul – Experiențe, nu obiecte – așa că pe panoul meu digital cu dorințe sub formă de fotografii se află câteva destinații, fericire și armonie în familie, energie și motivație în continuare pentru sport și mâncare sănătoasă, niște festivaluri și concerte și mai câteva.

Nu va cădea nimic din cer, dar măcar I know what it takes to make my dreams come true.

Foto: Lavinia Bodea Photography

 

Comments

  1. K'melia says:

    E primul tau articol pe care il citesc, normal, ne-am cunoscut aseară, mi se pars super, sunt de acord cu tot feea ce spui aici si este frumos scris. Voi mai citi postarile tale.

    1. Anette says:

      Mulțumesc!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *