Listă pentru Moș Crăciun

Sau pentru Moș Nicolae, dacă tot se apropie…

Țin minte când eram copil și auzeam adulții spunând că nu-și doresc de Crăciun decât fericire, pace, dar mai ales sănătate, iar în mintea mea era: Vai ce plictisitor! Cum să nu vrei cadouri? Doar nu e nimic mai palpitant decât să primești noi jucării, de preferabil o Barbie!

Anii au trecut, cu repeziciune, și m-am trezit acum gândind exact la fel. Aceste așa-numite clișee pe care le vedem toți în mesajele impersonale cu urări de pe facebook sau pe mess, de la oameni cu care n-ai mai vorbit de 10 ani, totuși ele ajung să fie marile dorințe când ajungi adult.

Sănătate, fericire, liniște în suflet – cuvinte pe care le aruncăm fără să cugetăm asupra lor nici măcar două secunde, le spunem că „așa se zice” și după ne cufundăm în oala cu sarmale sau în bolul cu salată de boeuf. Când ai simțit ultima oară că ești cu adevărat fericit, liniștit și cu o sănătate de fier? Exact…

Evident, este cât de poate de plăcut să primești lucruri materiale, de valoare sau de valoare sentimentală, dar ultimul iPhone, deși are toate funcțiile posibile și imposibile, nu te poate face nici sănătos, nici fericit, poate doar pe moment, iar peste 6 luni deja vrei să-l schimbi.

Este foarte adevărat că pe parcurs ce te maturizezi prioritățile se schimbă radical. Te lovești de diverse probleme și trebuie să treci prin ele fără ca mama și tata să te țină de mână, iar asta te întărește. Abia atunci realizezi ce importante sunt lucrurile ce nu se pot cumpăra.

Eu țin foarte mult la ideea că avem o singură viață, pe care trebuie să o trăim fericiți. Iar câteodata asta înseamnă un șir de decizii radicale și de schimbări. Merită? Sigur că merită.

Cu timpul înveți să fii puțin mai egoist, în sensul bun al cuvântului. Realizezi că și tu contezi, iar dacă tu n-ai grijă de fericirea ta, riști s-o pierzi rapid. Pentru că depinde de tine, nu de alții.

Deci, ce-mi doresc de la Moșu?

Să fiu la fel de puternică și curajoasă precum am fost anul acesta.

Să lupt pentru visurile mele în continuare.

Să mă țin de sport și să fiu disciplinată (până acum mi-a ieșit, din fericire).

Să mă bucur mai mult de micile plăceri ale mele (reviste, cărți, plimbări).

Mai multe călătorii (experiențe, nu obiecte).

Oameni buni și sinceri în jurul meu.

Familie sănătoasă.

Sărbători liniștite.

Sănătate.

Fericire.

Armonie.

Ok bun… și ciocolată, dacă tot trag la sală! 🙂

 

Voi ce vreți să vă aducă Moșul?

 

 

Comments

  1. Alina says:

    Anul ce a trecut nu mi-am dorit nimic, am ascultat atent dorintele fetitei mele si cand am vazut cat de fericita a fost cand a descoperit cadourile, pot spune ca am primit cel mai frumos cadou.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *