Rezoluții pentru Anul Nou? Doar una, importantă

Într-o frumoasă zi de 1 ianuarie, când orașul e pustiu și își revine, la fel ca noi, după o noapte lungă și plină de veselie, zgomot, artificii și multe speranțe, ne trezim într-o liniște total opusă. Atât de liniște încât îți poți auzi gândurile.

Planuri, dorințe, „resolutions”, cam asta fac majoritatea oamenilor în prag de An Nou, sau după Revelion. Mesajele cu „Fie ca”, mai mult sau mai puțin personale, au încetat, iar acum ne putem „pune viața în ordine”.

Este primul an, also început de deceniu, în care nu mi-am făcut o listă de scopuri de atins. În general, trăgeam linie, vedeam care au fost realizările din ultimele 12 luni și-mi notam ce-mi doresc în continuare.

Ținând cont că 2019 a fost un an complicat, care m-a învățat o serie de lecții foarte importante ce îmi vor folosi toată viața și care m-au schimbat, zic eu, în bine, am decis să fiu mai spontană. Printre cele mai utile lecții, enumăr: socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg (urbe, în cazul meu :)) ), ai grijă cum îți alegi prietenii, pe primul loc fiind faptul că am descoperit că sunt capabilă să fiu foarte puternică și echilibrată în cele mai nasoale situații, inclusiv cele care-mi dau viața peste cap. Am văzut că pot, că am curaj, iar din 2019 am ieșit mai matură și mai stăpână pe mine.

Bineînțeles că am și eu dorințe pentru 2020, dar nu mai las să depindă toată fericirea mea de îndeplinirea lor, nu mă mai condiționez, cum o făceam în trecut. Metoda, mai sănătoasă, pe care o aplic acum este următoarea: Îmi doresc lucrul X (care poate fi o călătorie, o realizare la job, ceva ce ține de sănătate sau de fitness), acționez, fac tot ce pot pentru a-l obține, dar fără să pun o presiune enormă asupra mea.

Viața nu este un șir de liste de bifat sau ceva de poți să programezi 100%, mai apare câteodată și neprevăzutul.

Anul acesta împlinesc 30 de ani, este cazul să las „control freak-ul” din mine în deceniul trecut. Voi fi mereu ambițioasă și voi lupta pentru visurile mele, doar că în alt mod.

De exemplu, n-am avut planuri pentru Revelion până aproape de ziua cu pricina, ceea ce până acum nu s-a întâmplat, și a ieșit unul dintre cele mai reușite party-uri.

Un alt detaliu, poate banal, pe care l-am observat ulterior, a fost că-n aproape toți anii anteriori am purtat culori foarte închise la trecerea dintre ani (de obicei negru), pentru că mă feream, inconștient, de culorile deschise. Iar acum am fost aurie și roz. Change is good :). Ah da, am tuns destul de mult din păr după o decizie luată cu o zi înainte, și nu regret deloc! Se pare că bobul mă prinde mai bine decât credeam.

E adevărat ce se spune, cu timpul nu-ți mai pasă de gura lumii, te pui și pe tine pe primul loc și lupți pentru fericirea ta, înveți să ai grijă de psihicul tău, iar intuiția devine prietena ta cea mai bună. Mie mi-a călăuzit pașii prin ceața densă care a fost mare parte din 2019 și m-a dus pe drumul cel bun, pe drumul meu. De aceea o ascult mai des.

Deci, singura rezoluție pe 2020? Spontaineitatea – live more, be happy, worry less.

Vă doresc un 2020 așa cum vă doriți și voi!

 

 

 

 

 

Comments

  1. Alina says:

    Eu mi-am stabilit cateva rezolutii pentru noul an, sper sa le duc la bun sfarsit pe toate.

  2. Alina says:

    Anul acesta am decis sa nu ma mai rog de nimeni, pana la urma contez eu mai mult ca orice altceva. Am decis sa renunt la ceea ce nu e ok pentru mine si asa numitii prietenii ce ma gasesc cand au nevoie.

    1. Anette says:

      Foarte bine! Așa am făcut și eu și cred că e cea mai bună decizie.

  3. Bogdan says:

    Anul asta… nu schimb nimic!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *