This summer „We Are Alive”! Visele se împlinesc la Arad Open Air Festival

Poate țineți minte cu cât entuziasm am povestit anul trecut despre festivalul Arad Open Air, chiar a doua zi după ce s-a terminat.

Unii mi-au spus că după ce au citit articolul respectiv chiar au simțit dincolo de cuvinte trăirile mele și m-au întrebat dacă într-adevăr atât de fain a fost, sau am exagerat eu de dragul „audienței”. Da, chiar așa a fost, nu am exagerat, nothing fake around my blog! 🙂

Așadar, după ce în 2018 l-am cunoscut pe unul dintre DJ-ii mei preferați, care mi-a marcat adolescența, pe celebrul ATB, și după ce spuneam cu un oftat că sper ca într-o zi să îl văd live și pe the one and only, Paul Van Dyk, iată că visul mi se îndeplinește.

Nu vă puteți imagina ce reacție am avut când am deschis News Feed-ul și am văzut afișul. Pentru unii e doar un DJ, pentru alții, cei mai tineri, poate chiar un necunoscut, însă pentru mine e cel mai cel artist de pe toată fața planetei. Nu vă imaginați că am casa plină de postere și că ascult doar piesele lui toată ziua, dar, el a reușit să rămână preferatul meu de când aveam 13 ani, de pe vremea când îmi rugam toți prietenii mai pricepuți în ale internetului să-mi facă rost de albumele lui, deoarece nu le găseam prin magazine. Încă mai am acele CD-uri pe care le-am ascultat pe repeat săptămâni întregi.

Muzica lui are ceva ce mă duce cu gândul la copilărie. Clipul piesei „We Are Alive”, cu acea canapea roșie imensă, era non-stop la TV, iar atunci, la 10 ani, am auzit eu prima oară de Paul Van Dyk. Nu mi-a plăcut în mod deosebit melodia, probabil și din cauză că era difuzată obsesiv, dar mi-a atras atenția.

După ceva timp însă, m-a cucerit iremediabil cu superba „Nothing But You”, pe care o ascult și astăzi, după 16 ani, fiind una din piesele mele preferate forever.

Muzica lui este pentru mine masaj pentru creier, chiar nu o pot exprima altfel. Din păcate, mare parte din muzica din ziua de astăzi este mai mult zgomot (ok, știu că pentru cei care nu sunt fani EDM – Electronic Dance Music – pot considera chiar asta zgomot), iar eu îl apreciez că a rămas fidel stilului care l-a consacrat, mai ales trance-ului, și nu a devenit un artist comercial doar pentru că „asta se cere”, adică un compozitor de muzică simplă cu versuri stupide. Paradoxal, fix prin faptul că nu s-a vândut pe sine a reușit să își păstreze milioane de fani în toate colțurile lumii, care abia așteaptă să îl vadă.

Printre acele milioane de fani se afla și o fată dintr-un mic oraș din România, care a trebuit să se mulțumească cu câteva piese pe repeat de pe niște CD-uri vechi, iar mai târziu, cu filmările de pe Youtube din cadrul marilor festivaluri ale lumii, unde electriza sute de mii de oameni cu muzica lui. De aceea, pentru mine, faptul că Paul Van Dyk vine în orașul MEU, este un vis împlinit.

Puțini îmi pot înțelege bucuria, și nici nu e nevoie să o facă, pentru că este bucuria mea. E ceva ce m-a binedispus, e ceva ce aștept cu foarte, foarte mare nerăbdare, iar dacă ajung măcar două cuvinte să îi spun, voi fi și mai fericită.

Printre artiștii care ne vor delecta anul acesta la Arad Open Air Festival se mai numără: Burak Yeter (nu se poate să nu fi auzit piesa „Tuesday”…), Markus Schulz, Swanky Tunes, Mahmut Orhan, B.U.G. Mafia, Mihigh și Petre Inspirescu. More to be announced :).

Dacă vrei să mergi la unul din cele mai cool evenimente din Arad, grăbește-te să îți iei abonament la preț redus, care se mai poate cumpăra până mâine inclusiv! Abonamente se pot achiziționa și online, aici.

Ne vedem la finalul lui iunie, la Aeroportul din Arad, locul unde „Music Rescues Us”…

 

 

 

Comments

  1. […] Deci, am dat startul la sezonul festivalurilor, urmează Arad Open Air pe care îl aștept cu sufletul la gură, știți deja de ce :), v-am povestit aici. […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *