Când nu mai poți, mai poți un pic. Dacă treci de frică, se întâmplă miracole

Astăzi este 8 Martie. Astăzi este și baba mea, pe care o aleg în fiecare an, deoarece 8 are o semnificație specială pentru mine, fiind ziua mea de naștere (luna viitoare schimb prefixul!).

Și deși abia am așteptat luna martie, sperând că voi avea parte de un început de primăvară cu mult soare, iată că de baba mea a plouat toată ziua, dar refuz să mă iau după superstiții și să-mi fie frică de ce se spune, și anume că voi avea parte de un an cu ghinion dacă astăzi a fost vreme urâtă. Norocul ți-l faci singur(ă) :).

Despre femei, frici și curaj vreau să vă vorbesc în acest articol, deoarece astăzi sărbătorim femeile. Nu sunt vreo feministă, departe de mine gândul, dar sunt convinsă că putem realiza orice ne-am propus, indiferent de stadiul în care ne aflăm în viață.

Femeile au lupte grele de dus, încă, chiar și în 2020. Societatea ne judecă după cum ne îmbrăcăm, după cum ne machiem sau nu (dacă ești machiată mai tare, ești prea stridentă, dacă nu te machiezi nu-ți pasă), după cum vorbim (vorbești prea tare, faci pe șefa, ești mai retrasă, deci ești speriată de bombe), după job, după relațiile noastre (căsătorită este ok, single nu prea, sigur are ceva „de n-o ia nimeni”), iar lista poate continua. Trebuie să fim mame perfecte, soții ideale și femei de carieră, că nici trophy-wife nu e ok. Iar pe lângă toate, să nu uităm să fim feminine.

Desigur, fiecare trăiește cum consideră, dar criticile apar oricum, mai pe față, sau nu. Iar atunci când doar în social media viața ta mai e perfectă, și înăuntrul tău totul s-a prăbușit, nu știi pe unde să o iei.

Gura lumii vorbește mult și prost. Gura lumii nu te cunoaște, și-a format o opinie superficială despre tine din poze și postări, dar din câteva comentarii are puterea să te dărâme. Iar asta nu e ok.

Este ok să clachezi, este ok să ai zile/ săptămâni proaste, este ok să simți că nu mai poți, este ok să simți că nu te înțelege nimeni, este ok să nu fii perfectă, este ok să faci schimbări radicale în viața ta, pentru binele tău, este ok să o iei de la capăt. Iar pentru asta nu datorezi explicații nimănui, decât ție. Cu tine trebuie să vorbești, să îți acorzi timp, să te ocupi de tine și de ceea ce te face fericită.

Curajul de a reporni de la zero, de a te reseta, de a-ți schimba viața, și de a fi în același timp și un adult funcțional, asta este o super putere a femeilor. Ah da, și multitasking-ul, asta mai ales mamele o știu.

Așa că, dragi femei, faceți-vă curaj să vă urmați visele, deoarece dincolo de frică se poate ascunde ceva minunat. Aveți curaj să o luați de la capăt, aveți curaj să plecați de unde nu vă este bine, să vă înfruntați emoțiile și temerile! Orice schimbare vine cu un preț, dar merită. Orice vă face fericite, merită!

La mulți ani de 8 Martie, o primăvară frumoasă ca voi!

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *