Un nou deceniu: Ce a însemnat trecerea la 30 de ani pentru mine

Aveam în minte cum îmi voi petrece marea schimbare de prefix anul acesta. Planurile erau făcute, biletul la concert primit cadou, cazarea rezervată, traseul pregătit. Așadar, am ajuns să-mi petrec cea de-a 30-a zi de naștere în sufragerie, cu un teanc de declarații pe proprie răspundere, cu mănuși, măști, dezinfectanți și cu multă incertitudine. 

Abia acum s-au mai așezat lucrurile și am decis să povestesc despre asta, deși ziua mea a fost în aprilie. Trebuia să mă duc la concertul lui Paul Van Dyk în Cehia, iar apoi să vin acasă și să sărbătoresc împreună cu familia și cu prietenii cele trei decenii abia împlinite. Rând pe rând am anulat toate, concertul, excursia, party-ul… până când n-a mai rămas aproape nimic.

Totul a fost potrivnic, de la lucrurile cele mai superficiale, precum un concert și un party anulate, până la dramele pe care le-am trăit exact în acea perioadă. Am avut două pierderi în familie, una chiar de ziua mea, apoi peste 4 zile, chiar de Paști, pe bunica, plus pierderea unui animăluț drag, Schmoopy porcușorul meu de Guineea pe care-l aveam de 3 ani jumate, la două zile după… Așa că oricum, distracția era ultimul lucru la care mă gândeam, tot ce-mi doream era să nu mă mai doară și să înțeleg de ce au venit toate deodată.

Cu Schmoopy

Am împlinit 30 de ani după un an foarte zbuciumat. Cel cu 29 aș vrea să îl pun undeva pe un raft și să îl uit. Să îmi amintesc de el doar când mi-e greu, pentru a vedea că sunt capabilă să fiu foarte puternică și să trec peste orice.

La 30, chiar e diferit totul, am trecut prin multe schimbări drastice, care m-au maturizat și m-au adus pe calea mea.

Am învățat enorm de multe în acest an, chiar dacă unele „the hard way”: Ce e forțat nu va funcționa, oamenii nu se schimbă, dacă nu ești fericit fă ceva, nu sta și nu aștepta nimic de la nimeni, tu ai puterea să îți schimbi viața în bine, este MULT mai bine să riști și să eșuezi decât să stai pe loc, să te complaci, ești mai puternic decât crezi, nu toți pe care îi considerai prieteni chiar îți sunt prieteni (asta la necaz vezi, dar și când ai succes), nu tot ce crezi că e corect din punct de vedere rațional este și cel mai bine pentru tine, părerea celorlalți nu contează, decât dacă sunt oameni de încredere și știi că îți vor binele, familia e pe primul loc, petrece cât mai mult timp cu bunicii tăi pentru că atunci când îi pierzi durerea este inimaginabilă, bucură-te de ceea ce ai, iubirea apare când te aștepți mai puțin, iar intuiția este cea mai bună prietenă a ta.

Ultima lecție a fost crucială pentru mine și m-a salvat de multe ori.

Acum, la 30 de ani, m-am „înnoit”. De la locul unde stau, la felul în care îmi desfășor munca (back to office after 2 years of home office!), proiecte noi de care sunt foarte mândră, precum emisiunea săptămânală de la Joy FM, Gossip Joy, împreună cu Corina Tamaș, o viață nouă și, deși sună a clișeu, „a new me”.

Deși a fost o aniversare umbrită de știri catastrofale și de multe probleme și tristeți, dintr-un punct de vedere a fost și cea în care mi-am găsit liniștea sufletească și am realizat că dacă ești alături de persoana potrivită, poți trece peste absolut orice, mai ales dacă ai și niște baloane, un pisic și un tort cu unicorn :D.

La mulți ani mie, cu întârziere :). Vor venit și mega party-ul și concertele și călătoriile, până atunci, stay safe!

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *