Trezirea de la aproape 30

Anul acesta, la fel ca cel cu 18, a zburat. A venit noiembrie, iar cât ai bate din palme vom ciocni iar șampanie de Revelion, în speranța unui 2020 mai bun, mai prolific, mai blând, mai fericit.

Toată fericirea este proiectată în viitor. Când voi avea bani, când voi slăbi, când îmi voi întâlni iubirea vieții, când mă duc la Roma, atunci voi fi fericit. Dar acum? Acum cum ești?

Aceasta este o întrebare pe care mulți evită să o pună, chiar și în gând, deoarece de cele mai multe ori răspunsul nu e prea roz. Ba chiar e întunecat rău.

Treaba asta cu „lăsăm fericirea” pentru la anu’ se transformă în 5, 10, 15, 25 de ani în care nu ai trăit, ci doar ai existat. Iar viața e una, știm asta cu toții, doar că ne prefacem că nu știm și trăim cu impresia că suntem veșnici, pe când realitatea este cam sumbră și… efemeră.

A fost un an plin cu de toate, iar apropierea de a treia decadă a vieții mele mi-a deschis ochii și mintea. Asta, și o serie de evenimente triste din ultimul timp, printre care și o înmormântare. Acolo nu te mai menajează nimeni, vezi cu ochii tăi finalul, care poate fi, paradoxal, o ocazie tocmai bună să te trezești din amorțeală.

Dacă până acum 2-3 ani încă mă simțeam un adolescent întârziat, acum pot spune că înțeleg ce înseamnă să fii adult în toată regula. Cu responsabilitățile, necazurile, dar și bucuriile pe care ți le aduce o asemenea independență. Pentru că maturitatea emoțională înseamnă și independență. Să fii stăpân pe tine, să știi ce vrei și să ai curaj.

Aici am renunțat de multe ori, din cauza lipsei curajului și a încrederii în sine. Dar acum, aproape de 30, curajul e tot mai mare, deoarece atunci când îți dai seama că nisipul din clepsidră se scurge, parcă nu-și mai au locul compromisurile de nici un fel în viața ta. Înveți să spui „Nu”, înveți să spui „Stop”, înveți să renunți la tot ceea ce nu îți face bine. Pentru că timpul nu așteaptă pe nimeni.

Maturizarea și trezirea asta vin treptat, dar când și-au făcut loc în viața ta, vei știi.

Când ai curajul să trăiești așa cum îți dorești, când realizezi că de asta ai venit pe lume, pentru a fi fericit și pentru a-ți atinge potențialul, când crezi din tot sufletul că viața este pentru a te bucura de ea, atunci vei știi… că te-ai trezit.

 

Foto: Anca Visual

Outfit: Beatrice Gale

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *